Olej Jojoba - Yerba Mate 24


Olej jojoba pochodzi z nasion krzewów jojoby, znajdujących się w Ameryce Środkowej. Jest on skarbcem cennych minerałów i witamin, wszystkich, które są niezbędne dla naszej skóry, aby ta wyglądała zdrowo, świeżo i promiennie. Olej ten ma silne właściwości nawilżające i regenerujące. Posiada w sobie witaminy z grupy B, witaminy E, cynk, selen, miedź oraz jod. Z powodzeniem olej jojoba zastąpi nam najdroższe kremy pielęgnacyjne. Redukuje problemy strefy "T". Można stosować go do każdego rodzaju cery, nawet tej najbardziej wrażliwej, gdyż  nie wywołuje alergii. Idealnie nadaje się do pielęgnacji włosów. Olejek jojoba wykorzystuje głównie do pielęgnacji twarzy, jako krem silnie nawilżający, na noc. Jego zastosowań jest tak wiele, że mogłabym pisać w nieskończoność. Wspomnę tylko o tych najważniejszych, a więcej o niesamowitych właściwościach olejku można dowiedzieć się TUTAJ .





Zastosowania :

- nawilżanie twarzy
- oczyszczanie twarzy
- demakijaż
- kosmetyk przeciwzmarszczkowy
- kosmetyk przeciwtrądzikowy
- redukcja blizn oraz rozstępów
- balsam do ciała
- balsam na oparzenia słoneczne
- pielęgnacja paznokci



Decydując się na zakup olejku jojoba, pamiętajmy, aby szukać takich, które będą naturalne, bez żadnych domieszek. Ja polecam TEN , sprawdzony, całkowicie naturalny i w przystępnej cenie.

Share this:

CONVERSATION

1 komentarze:

Dziękuję za komentarze ;)